In VC Herentals-KAC Olen had Olen tot net voor de rust het betere spel maar beide ploegen kregen eigenlijk geen enkel valabel schot tussen de palen.

Rond het halfuur viel bij KAC Olen Frankcx uit met een zware knieblessure. In de 38' kon Niels Mariën voor de thuisploeg op voorzet van Van Doninck de 1-0 inkoppen. Net na de rust deed hij dat nog eens over op voorzet van Vlaeymans.

Enkele minuten voor affluiten viel kapitien Kevin Dufraing van VC Herentals out met een zware blessure. Er wordt gevreesd voor een achillespeesblessure en enkele maanden onbeschikbaarheid.

Niels Caers kon in blessuretijd de 3-0 scoren.  KFC Herentals wint de groep en bekert verder.

Volgende week zondag start VC Herentals de competitie met een thuiswedstrijd tegen Lille, met vooraf businessdiner (inschrijven bij Dirk Dierckx commercieel@vcherentals.be).

Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput / VC / Nnieuws :

VCH speelde zijn laatste “voorbereidingswedstrijd” tegen AC Olen alvorens aan het echte werk te beginnen.  Toch stond er voor beide ploegen net iets meer op het spel, mits een zege was je zeker van groepswinst en de bijhorende deelname aan de beker van België in het seizoen 2014-2015.

De eerste helft was in eerste instantie van een matig niveau waarbij beide ploegen een lange studieronde  hielden.  AC Olen kon een eerste keer prikken na 25 minuten maar een scherpe voorzet bereikte net geen vrijstaande speler.   Dit was meteen het sein voor een eerste Herentalse reactie.  De hoekschop van Vlaeymans werd door Van De Kerckhof naast gekopt.  Na een halfuur week een vrije trap van Van De Kerckhof af op de Olense afweergordel, recht in de voeten van De Swert maar die besloot in één tijd rakelings naast.  Net voor de koffiepauze kon de thuisploeg dan toch de score openen.  Een gemeten voorzet van Van Doninck werd door Niels Mariën binnen gekopt, 1-0.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor rood-wit.  In een bijna identieke fase dan het openingsdoelpunt zorgde opnieuw Niels Mariën voor de 2-0 met het hoofd, enkel was Vlaeymans deze keer de aangever.  Na een uur spelen werd de ingevallen Caers mooi in het straatje gestuurd maar zijn poging in de korte hoek ging een half metertje naast doel.  Verder heel wat wissels in de tweede helft met een controlerend Herentals tot gevolg.  Olen was niet bij machte om de thuisploeg in gevaar te brengen.

Enkele minuten voor het einde bleef Dufraing die net terug is na een zware blessure op het veld liggen.  Zonder voorbarige conclusies te trekken wordt er opnieuw gevreesd voor een afwezigheid van vele maanden (afgescheurde achillespees) .  Ook bij onze tegenstrever moesten twee spelers met zware blessures het terrein voortijdig verlaten.   Toch werden de laatste minuten nog gekruid met twee doelkansen.  Eerst kon Vlaeymans oog in oog met de bezoekende doelman niet afwerken, ook Dillen was in de herneming niet succesvol.   In de slotseconden kon Caers zijn snelheid optimaal benutten en werkte bovendien nog beheerst af in de korte hoek waardoor de 3-0 meteen ook de eindstand werd.

VC Herentals won zijn laatste wedstrijd voor de competitie dus met 3-0 van AC Olen en is groepswinnaar in de beker van Antwerpen.  Uiteraard is dit mooi voor de statistieken maar volgende zondag wacht met Lille wel een enorm sterke tegenstander die absoluut tot de subtoppers van de reeks mag gerekend worden.  Supporters op post!

VCH speelde met: Dams Pieters; Van Doninck Jelle; Vervoort Maarten; Mariën Niels; Dufraing Kevin; Vlaeymans Sam; Baeten Steffe; De Swert Birger; V.D.Schraelen Thomas; Van De Kerckhof Jeroen; Mariën Robin.

Bank: Dillen Robbe; Van De Weyer Dries; Raeymaeckers Kai; Caers Niels.

Vervangingen: 52e Caers Niels voor Van De Kerckhof Jeroen; 76e  Dillen Robben voor Baeten Steffe; 78e Van De Weyer Dries voor Mariën Robin; 81e Raeymaeckers Kai voor Vervoort Maarten

Gele kaarten:  Van De Kerckhof Jeroen.

Doelpunten: 38e Mariën Niels  1 – 0 ; 47e Mariën Niels  2 – 0 ; 92e Caers Niels  3 - 0.